Разбираме, че не всеки приема сериозно магията на суеверието, но защо

...
Разбираме, че не всеки приема сериозно магията на суеверието, но защо
Коментари Харесай

Опитайте късмета си през 2024-а: Новогодишни ритуали за суеверните

Разбираме, че не всеки приема съществено магията на суеверието, само че за какво не включите няколко ритуала в новогодишната си нощ, които няма да влошат нещата. Ако това ви вдъхва религия в шанса и триумфа, самоуверено носете алена рокля или алено долни дрехи, изхвърляйте непотребните неща през прозореца като италианците или хвърляйте остарял самун в стената като ирландците, с цел да изплашите злите духове. Разбира се, биенето на 108 камбани, както вършат будистите, не е лесна задача, тъй че е по-лесно да сложите колкото се може повече мандарини на масата, като китайците. Няколко в действителност новогодишни суеверни обичаи ни предложиха експерти от италианския Vogue.

Единственото, на което подчертават, е, че през днешния ден вековните обичаи на разнообразни нации са се смесили в един глобализиран свят. Но с помощта на това всеки от нас се е обогатил с спомагателни познания и освен оставя отворен прозореца на Нова година, с цел да си тръгне отрицателната сила, само че и употребява да вземем за пример след среднощ 7 разнообразни типа сушени плодове - орехи, лешници, фъстъци, стафиди, бадеми, смокини и фурми.

И по този начин, по какъв начин най-добре да отпразнуваме Новата година, с цел да бъде такава, каквато я желаеме - да донесе шанс, здраве, благополучие и наслада на всички!
Да има нар
В древността нарът е бил свещено растение, знак на изобилие и благосъстояние. Благодарение на многочислените си зърна, той е знак на обилие, разцвет и здраве. Персите даже го считали за знак на непобедимост. Червеният му цвят носи позитивна сила и жизнеспособност. Яденето на нар в новогодишната нощ е добра прокоба.
 Снимка: pixabay.comПоставете ориз на масата
Оризът също символизира обилие и благосъстояние. Ако го употребявате като съставна част за новогодишни ястия, това ще ви спести терзания. Но в случай че имате други кулинарни проекти, можете да разпръснете няколко шепи към масата или да сложите в джоба си.
 Снимка: pixabay.comПодарете  " рог " и получете рог
На празнична вечеря е целесъобразно да раздадете кроасани с шансове. Те обаче би трябвало да бъдат „ задействани “: в случай че дадете подобен „ рог “ на някого, не забравяйте да забодете върха му в отворената длан на лявата ръка на вашия сътрудник. Ако сте получили " рог " като подарък, уверете се, че същото ще бъде направено и за вас.
 Снимка: pixabay.comЗапалете свещите
Свещите би трябвало да бъдат запалени преди среднощ. Не забравяйте обаче за цвета на свещта: обичайно зелена свещ би трябвало да се употребява за благосъстояние, а бяла и алена за обич, което им разрешава да горят до Нова година.
 Снимка: pixabay.com
Смятаме, че това е задоволително. И даже да ви се коства, че вечерта на 31 декември е повече от натоварваща, тя може да настрои цялата идна година с нужното въодушевление. Вярвате ли в това? С теб сме.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР